Froner Önismereti Módszer

Felejtsd el, hogy az introvertáltságod akadályoz

2022. január 19. - F. Tünde

Az introvertált személyek 5 fontos erőssége, amikről eddig nem biztos, hogy hallottál

 

Introvertáltként megállni a helyed egy extrovertáltak „uralta” világban, mi több, sikereket is elérni… A legtöbb befelé forduló személyiség úgy gondolja, ez szinte lehetetlen. Főleg, amióta a közösségi média meghatározza az életet, és az nyer, aki meg meri mutatni magát.

tingey-injury-law-firm-9skhdfnw4c4-unsplash.jpg

Én is introvertált vagyok. Introvertált, és ráadásul vállalkozó – ennek minden nehézségével, vélt vagy valós akadályával együtt…

 

Sőt, gyakran én is „elhiszem”, hogy ez visszatartó erő. Mert meg kéne magam mutatni egy kicsit jobban – ezért írom most ezt a blogot is, – mert kapcsolatokat kéne építenem a sikerért, mert fel kéne vennem végre egy videót, legalábbis azok szerint mindenképp, akik a közösségi média kommunikációmban tanácsokat adnak nekem. (És kár tagadni: igazuk van.)

Azért, hogy ez nem megy egyszerűen, nyilván gyakran okolom a befelé forduló természetem… Miközben időről időre, amikor mégis „kilépek a színre”, felismerem: az egyetlen dolog, ami visszatarthat, én magam vagyok, és azok a hiedelmek, amelyeket az emberek az introvertáltság fogalma mögé felhúznak.

Ahogy nekem is itt az ideje, hogy a visszatartó erőket feloldjam végre, Neked is itt az ideje elkezdeni látni, hogy introvertáltnak lenni nem jelent semmiféle akadályozó tényezőt a sikerek elérésében.

Introvertált személyiségként van 5 olyan tényező, amelyben ott rejlik a Te sikered is

 

1. Önálló problémamegoldó vagy

Az introvertáltság lehetővé teszi, hogy önállóan, külső szem bevonása nélkül is rálásson az ember bizonyos problémákra és kreatív megoldásokat találjon rájuk. Mi több, a külső vélemények befolyása is elkerülhető, így nagyobb az eshetősége annak, hogy adott helyzetben valóban a SZÁMÁRA leghatékonyabb megoldásra talál rá.

2. Minden helyzet épít

Az introvertáltaknak van egy fantasztikus képessége: az önreflexió. Minden helyzetet képesek elemezni magukban, ezáltal nemcsak tapasztalatot szereznek, hanem valódi fejlődést is elérnek önmagukon belül a velük megtörténő események hatására. Ezzel a későbbiek folyamán lehetőségük van elkerülni az ugyanolyan kellemetlen helyzeteket.

 3. Meggondoltan cselekszel

A csendesen építkező introvertáltak sikere abban rejlik, hogy nem az állandó friss hatásokat és impulzusokat keresik, hanem saját magukból merítenek erőt, inspirációt. Ez jóval erősebb fókuszt tesz számukra lehetővé és megfontoltabb, józanabb cselekvést eredményez életük minden területén.

denys-nevozhai-z0nvqfroqwa-unsplash.jpg

 

 

4. Képes vagy nemet mondani

Nyilván, nem törvényszerű, hogy minden introvertált könnyedén mondjon nemet, de jellemzően jobban tisztában van a határaival. Sőt, mivel fontos számára ezek betartása és betartatása, illetve értékesebb más emberek véleményénél és ítéleteinél, ezért képes a határait megvédeni.

5. Figyelsz és megértesz

A siker kulcsa sok esetben az, hogy a felszínes kapcsolódásnál többre is képes legyen az ember. Vagyis figyeljen, hallgasson, ennek megfelelően reagáljon: vagyis rá tudjon hangolódni a másik emberre, ami az introvertáltaknak kiválóan megy.

A teljes vállalkozásomat erre a figyelemre építettem fel

Művészetterapeuta és életvezetési tanácsadó vagyok, mellette pedig magam is aktívan alkotó művész. Ahhoz, hogy az általam összeállított önismereti élményfestés módszert megfelelően alkalmazni tudjam a hozzám érkezők esetén, nélkülözhetetlen, hogy rájuk tudjak hangolódni.

Ez a képesség abban is segít, hogy könnyen kerüljünk egymással bizalmas kapcsolatba, mélyebb érzéseiket, gondolataikat, nehézségeiket is meg merjék velem osztani. Szerencsém van, hiszen rátaláltam az útra, amely az introvertált erősségeimet igényli, de sokan vannak „odakinn”, akiknél ez még várat magára.

 

Ismerd meg az önismereti élményfestés folyamatát, amely segít észrevenni az erősségeidet és lehetőséget teremt az akadályaid feloldására! Természetesen attól függetlenül, introvertált, extrovertált vagy épp ambivertált vagy-e, hiszen ez mindenkinek szól, aki nyitottságot, hívást érez rá

Önismereti élményfestés programok: www.froner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://froner.blog.hu/api/trackback/id/tr6816817726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2022.01.22. 10:29:52

Tökre támogatlak, tökre egyetértek Veled, de gyakorló introvertáltként mondom, hogy bár, amit leírsz igaz, a világ nem minket támogat.

Sajnos az arcoskodókra jobban odafigyelnek, mint a mi teljesítményünkre. Nem akartam elhinni, hogy ez így lehet, de sokszor tapasztaltam meg.
És ha van két ugyanolyan jól teljesítő ember, akkor is az extrát fogják választani, mert "jobb társaság". (És akkor most szándékosan nem mentem bele, hogy mi van, ha még a teljesítménye sem jobb.)

Szóval amit leírsz azt nem nekünk kéne tudni (bár jó, hogy megerősítesz benne), hanem a főnököknek, akik ezeket a tulajdonságokat nem látják és nem értékelik, csak azt látják, hogy mi nem hemzsegünk a seggünkben...

Dühítő, de sajnos nem értékelik eléggé az introvertáltak pozitív tulajdonságait. Pedig lehetnek hasznosak...

Kitartás!
süti beállítások módosítása